• Effectief schrijven met schrijftraining
  • of schrijfcoaching

Een tekst schrijven is vaak lastiger dan gedacht. Het verhaal zit wel in je hoofd, maar komt maar niet op papier. Vind maar eens de juiste woorden om jouw idee helder uit te drukken. Goed nieuws: schrijven kun je leren. Met praktische training of coaching verbeteren schrijfvaardigheden direct.

Samen brengen we structuur in je teksten en verbeteren je formuleringen en woordkeuze. Zodat je sterke teksten schrijft. En nooit meer last hebt van een writersblock. Wij bieden schrijftraining of schrijfcoaching op de manier die voor jou werkt. Dit kan een eenmalige coaching zijn om een specifiek artikel te finetunen. Een training van meerdere dagdelen waarbij je alle ins en outs van het schrijfvak leert. Of een traject voor de hele afdeling, zodat iedereen dezelfde stijl en toon hanteert.

Schrijftraining en schrijfcoaching in 4 stappen

1. Doel en verwachtingen

Allereerst bespreken we wat je doel is. Waar wil je uiteindelijk mee naar huis: een verbeterd artikel of met goede schrijfskills? Afhankelijk van je doel kan de training bestaan uit één sessie, of uit meerdere.

2. Intake

Stuur ons voorbeelden van eigen werk en/of het betreffende artikel. Wij analyseren je werk en bekijken waar de verbeteringen zitten. Naar aanleiding hiervan stellen we samen het programma op voor de training of coaching.

3. De training of coaching

In een persoonlijke sessie – of samen met andere deelnemers – ga je praktisch aan de slag met jouw eigen leerpunten. Iedere deelnemer krijgt concrete tips en tricks waarmee zijn schrijfwerk verbetert. Je oefent met schrijven van betere teksten, krijgt direct feedback en antwoord op al je vragen.

4. Terugkoppeling en checklist

Na afloop schrijven wij een persoonlijke terugkoppeling met jouw aandachtspunten. En we maken een checklist met handvatten voor goed schrijven, die praktische steun biedt op je werkplek. Als je wilt, komen we later nog eens bij elkaar. Om te bespreken hoe het gaat, of om antwoord te krijgen op vragen die in de praktijk zijn ontstaan.

Onze ervaring en klanten

Training of coaching geven is een traject waar iedereen energie van krijgt. Dat hebben we wel gemerkt tijdens diverse uitvoeringen. Onder meer voor deze klanten:

  • KLM
  • KPN Consulting
  • De Consumentenbond
  • Kenter

Over JCM Context

Wij zijn JCM Context, Utrechts bureau voor inhoud en creatie. Je verhaal goed overbrengen?
Maak kennis met onze professionals

Contact

Onderscheid jezelf. En laat dat blijken met heldere woorden. Laten we samenwerken. Bel 030 230 28 05 of neem contact op.

E-mailnieuwsbrief

Circa drie keer per jaar versturen we een e-mailnieuwsbrief met leerzame projecten, nieuwe klanten of leuke weetjes.
Schrijf je in.

Zit het verhaal wel in je hoofd, maar lukt het niet
dat helder op papier te zetten?